Kook voor je buren, dat levert veel mooie dingen op.

Tijden veranderden en de keren dat iemand aanbelt voor een kopje suiker (of een boormachine, een uurtje oppassen of andersoortige hulp) zijn op één hand te tellen. Wat houdt jou tegen?

Je recept delen met anderen

We houden allemaal wel een eens een bordje eten over, maar wat doe jij ermee? Heb je er wel eens aan gedacht om het bij je buren te brengen? Zo heb je blije buren en belandt het eten niet zomaar in de prullenbak. Vind je het spannend om aan te bellen? Organiseer een buurt BBQ. Door elkaar eerst te leren kennen, is het vaak makkelijker om elkaar daarna weer op te zoeken.  Heb je al een buurt WhatsApp? Laat daar een bericht achter en laat je verbazen.

Een klein gebaar maakt vaak al veel verschil

Veel mensen vinden het lastig om hulp te vragen. Een klein gebaar kan het ijs al breken, waardoor jij iemand verder helpt. Denk aan de buurvrouw die eigenlijk geen tijd heeft om te koken en van hot naar her rent. Maar denk ook eens aan de buurman die slecht ter been is en zijn dochter laat komen om voor hem te koken. Met jouw hulp kan je al snel verschil maken.
 

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.