Verhuizing regelen? Tips om (bijna) alles uit handen te geven.

Een nieuw huis is natuurlijk geweldig. Maar dat verhuizen is voor niemand een pretje. Dus daar val je je vrienden of kinderen ook niet mee lastig. Dat regel je gewoon zelf. Hoe? Door zoveel mogelijk uit handen te geven. Zorgeloos verhuizen: zo regel je dat.

Wel eens nagedacht over het uitbesteden van je verhuizing?

1. Inpakken
2. Verhuizen zelf
3. Kasten in elkaar zetten

Verhuizen: we doen het allemaal (maar vraag niet hoe)

Bij de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven, staat verhuizen in de top-3, naast scheiden en het overlijden van een dierbare. Waarom geeft verhuizen zo’n stress?
1. Afscheid van de oude plek (we zijn gewoontedieren)
2. Angst voor de juiste keuze (straks valt alles daar tegen)
3. Vermoeidheid (van al het geregel)
 
De eerste twee punten zijn voor jou maar bij de derde kun je hulp inschakelen. En niet zo’n beetje ook.  Gun jezelf een soepele verhuizing. Het is al druk genoeg.

Verhuisbedrijven ontzorgen je

Verhuisbedrijven doen meer je misschien denkt. Zo kun je al je spullen laten inpakken en ook weer uitpakken. Dat doen ze keurig met vellen papier tussen kwetsbare spullen en dekens bij grotere meubels. Kasten en bedden worden netjes gedemonteerd om ze in je nieuwe huis weer in elkaar te zetten. De meeste bedrijven beschikken over een verhuislift waardoor alles nog sneller gaat. Wat moet dát heerlijk zijn om te zien. Zelf de parkeervergunning voor de verhuiswagen kun je ze zelf laten regelen. Vraag altijd verschillende offertes op. Er zijn erkende verhuizers maar ook student verhuizers.
Afhankelijk van je huis, de hoeveelheid spullen en de afstand, kost een verhuizing tussen de €400 en €2000. Op de site van Moveria maak je jouw eigen berekening.

De 3 redenen om je verhuizing (deels) uit te besteden:

1.   Meer tijd voor andere dingen

Verhuizen doe je niet zomaar even erbij, er komt veel bij kijken van inpakken, tot verhuizen zelf en je oude huis opruimen. Wat nou als het voor je wordt gedaan? Dan kan jij gewoon nog een keer extra lunchen met de toekomstige oude buren.

2.    Hulp is altijd nodig

Voor een gezin of stel is het al geen feest maar in je eentje verhuizen is ook heel ambitieus. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Van je omgeving of van een professioneel verhuisbedrijf.

3.    Klunzig met klussen

Wanneer je voor klussen geen talent hebt, kun je flink opzien tegen een verhuizing. Het demonteren en weer in elkaar zetten van alle kasten en bedden: ook dat kun je aan andere overlaten.
Of je het nou uitbesteed of zelf doet: verhuizen is een heel project. Overzichtelijke checklists en handige tips zijn dan meer dan welkom. Je vindt ze in het artikel "Verhuizen? Handige tips en fijne afstreeplijsten"

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.