‘Ons huis in Frankrijk is ons kindje’

Ruth (56) deelt hoe zij de kans pakte om "een huis in Frankrijk" realiseren. Lees haar verhaal in de rubriek WYZheid
‘Toen mijn vader tien jaar geleden overleed, heb ik van de erfenis die ik kreeg een huis in Frankrijk gekocht. Een grote droom die uitkwam.
In Nederland wonen mijn man en ik in een klein appartement midden in de stad, wat prima is aangezien we allebei bijna fulltime werken en graag uit eten gaan en winkelen, in de stad komen we helemaal aan onze trekken. Maar we zijn allebei zelfstandige en hebben het zo geregeld dat we iedere zomer drie maanden naar Frankrijk kunnen. Daar is ons leven heel anders, heerlijk! We hebben een huis met drie slaapkamers en een enorme tuin. Ik vind het zalig om daar in de tuin te rommelen, de was op te hangen, een boek te lezen in de hangmat en ’s avonds een flinke fik te stoken in de buitenhaard.
Mijn man werkt in de ochtenden en daarna gaan we samen boodschappen doen op de markt of ergens lekker lunchen in een van de dorpen in de buurt. We hebben geen kinderen, ook nooit gewild, ons huis in Frankrijk is ons kindje. Er is altijd wel wat te doen, en er komen vaak genoeg vrienden langs waar we avonden lang mee tafelen op ons terras. Maar eigenlijk kriebelt het alweer een beetje. Dit huis is eigenlijk wel helemaal af, stiekem droom ik ervan het te verkopen en op een andere plek in Frankrijk opnieuw te beginnen, een ander huis weer op te knappen en in te richten. Wie weet doen we het wel, niemand die het ons verbiedt.'

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.