Lekker uitbesteden: het beheer van je hypotheek

In tegenstelling tot haar vrienden is Marijke (58) minder hongerig naar financieel nieuws. Met al jaren ongewijzigde verzekeringen en dezelfde hypotheek voelde zij zich prima. Tot voor kort. En wat is zij blij dat ze in actie kwam, het heeft haar nu al veel geld bespaard.

‘Ergens bekroop me het gevoel dat ik geld liet liggen.’

“De hypotheek eens onder de loep nemen, het stond al langer op m’n lijstje. Maar zoals wel vaker met dit soort zaken, bleef ik het voor me uit schuiven. Want waar begin je? En wat is wijsheid? Ik had eigenlijk geen idee. Toch kreeg ik het gevoel dat ik geld liet liggen."

‘De financiële ontwikkelingen; ik zit er niet bovenop’

" Vrienden waren altijd al druk met oversluiten van polissen en hypotheken tegen scherpere voorwaarden maar ik liet alles bij het oude. Ik heb nou eenmaal minder belangstelling voor de ontwikkelingen op de financiële markt. Zaken als de hypotheek of overlijdensrisicoverzekering heb ik -pak ‘m beet- 20 jaar geleden afgesloten, de kinderen waren nog klein. Toen ze uit huis gingen wilde ik opnieuw overzicht. De bezem moest door onze financiële administratie. Het was tijd voor een update."

‘Dat ik er nu pas in duik; ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan’

" Eerst heb ik mijn tussenpersoon bezocht, hier op de hoek. Aardige vent maar ik snapte er nog steeds helemaal niets van. Op advies van een vriend bezocht ik Zicht, die legde het helder uit en ik had er gelijk een goed gevoel bij. We zijn verder gaan praten en hebben gelijk al onze verzekeringen tegen het licht gehouden. We besparen nu gewoon elke maand geld met twee korte bezoekjes aan Willem van Zicht. Maar wat ik ook belangrijk vind is dat ik nu niet bespaard heb met iets waarmee ik geen extra financieel risico’s loop, je weet wel zo een goedkope autoverzekering waar je eigen risico toch ineens heel hoog blijkt. Maar ik schrok vooral bij de besparing op de hypotheek. We hebben jarenlang teveel betaald. Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan dat ik daar pas zo laat actie op ondernam. Het had me veel eerder geld kunnen besparen. Want mijn huis is de afgelopen jaren zo veel meer waard geworden en ik betaalde gewoon nog steeds hoge rente."

‘Eindelijk loop ik niet meer achter de feiten aan’

" Wat mij vooral aansprak bij Zicht en natuurlijk vooral met Willem, is dat ze vanaf nu ook alles uit handen kunnen nemen met ‘Actief Beheer van Hypotheken’. Zij trekken nu gewoon bij mij aan de bel als ik een aanpassing kan doen waarop ik kan besparen. Bijvoorbeeld bij fiscale wijzigingen, hogere waarde van mijn woning, noem het maar op. Ze houden mij helemaal up to date met een jaarlijkse hypotheek check waarbij alles weer even onder de loep wordt genomen. Eindelijk loop ik niet meer achter de feiten aan.” En het lekkerste nog, ik hoef er helemaal niet meer over na te denken. Nou dat is mij die euro’s per jaar wel waard, die verdien ik wel terug."

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.