‘Ik ging nadenken over wat me blij zou maken’

Stella (51) deelt hoe ze met vrijwilligerswerk de eenzaamheid van het "lege nest syndroom" tegen ging in de rubriek WYZheid.
Toen mijn jongste zoon vorig jaar het nest verliet, voelde ik me opeens heel eenzaam. De reuring, het gelach, de stemmen, de gezelligheid die ik beleefde met hen was plotsklaps verdwenen. Mijn man heeft een drukke baan en is veel op reis, dus het lege nest syndroom trof me harder dan ik had verwacht. Mijn baan als bibliothecaresse ging op de schop vanwege corona, dus opeens zat ik veel meer thuis.
Toen ik eens na ging denken waar ik blij van zou worden, dacht ik terug aan de tijd dat ik als vrijwilliger bij een instituut voorkinderen met een verstandelijke beperking werkte. Ook heb ik jarenlang met veelplezier zangles gegeven aan kinderen en volwassenen. Die twee componenten samenbrachten me op het idee om Stella zingt op te richten. Nu geef ik met heel veelplezier zangles aan kinderen met een beperking. Als je ziet hoe blij die kinderen daarvan worden en wat ze in het zingen kwijt kunnen, dan word je vanzelf enorm gelukkig. Ik zit tot half volgend jaar volgeboekt, dus dat eenzame gevoel is nu ver te zoeken.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.