Na mijn verhuizing toch nog een rijk sociaal leven door sport

Jennie (56 jaar) verhuisde naar een nieuwe omgeving, ze had nooit gedacht dat ze zo een rijk sociaal leven terug zou krijgen door aan te sluiten bij een sportgroep.
In 2016 verloor ik mijn man. Ik werkte tot vlak voor zijn overlijden nog full-time maar besloot daarmee te stoppen om nog zo veel mogelijk tijd samen door te kunnen brengen. Helaas was die tijd maar kort, maar wilde ik mijn besluit om te stoppen met werken niet herzien. Het was goed zo, tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. Een jaar na zijn overlijden besloot ik te verhuizen naar het westen om daarmee dichter bij mijn zoon, schoondochter en de kleinkinderen te gaan wonen. Ik liet ons huis en sociale leven achter. Een spannende tijd brak aan.
Op advies van mijn zoon en schoondochter ben ik op zoek gegaan naar een leuke sportgroep. Dat bleek niet eenvoudig. Om te beginnen ben ik al niet heel erg sportief, maar ik vond het aanbod ook vooral heel erg gericht op de echte ouderen en minder op de actieve eind vijfitiger die net zoals ik nog midden in het leven staat. Er zat niets tussen waar ik direct enthousiast van werd totdat ik op een woensdag een artikel las in het lokale krantje;“Sporten in de buitenlucht met een gezellige groep gelijkgestemden” kopte het artikel. Ik heb mij gelijk aangemeld voor een proefles en belandde direct in een warm bad. Er wordt lekker actief gesport in een gezellige groep op prachtige plekken in de natuur. Iedereen sport op zijn eigen niveau maar wordt door een deskundige trainer wel gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. Tussen de oefeningen door is er gelukkig ook ruimte voor een praatje en na afloop drinken we altijd gezellig een kop koffie met elkaar. Ondertussen sport ik 2 a 3 x in de week en voel ik me sterk en energiek en dat ik na mijn verhuizing zo snel weer een rijk sociaal leven zou hebben, had ik nooit durven dromen.Een hele leuke bijkomstigheid is dat er naast het sporten ook regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd worden waar deelnemer vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Laatst stonden er bijvoorbeeld nog fietstochten, wandeltochten en golfmiddagen op de agenda.
Men zegt altijd dat sporten verbindt en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het daar mee eens ben, ik zou het ook niet meer kunnen missen in mijn leven.
*Deze content is beschikbaar gesteld door onze partner GezondOud. 

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.