Een verzekeringscheck: De gemakkelijkste manier om te besparen

Hoeveel verzekeringen heb jij lopen? En wanneer heb je voor het laatst gekeken of deze nog bij je passen? Als je jouw verzekeringen jaren laat doorlopen zonder er af en toe eens kritisch naar te kijken, is de kans groot dat je verzekeringen niet dekken wat je nodig hebt. Daartegenover staat dat je waarschijnlijk ook voor dingen betaalt die je niet (meer) nodig hebt. Doe een verzekeringscheck en bespaar hiermee tijd, moeite en geld. 
Uit cijfers van de Consumentenbond blijkt dat mensen zelden overstappen van autoverzekering. Eenzelfde soort uitslag bleek ook al uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau van de Statistiek) over zorgverzekeringen. Slechts 8% van de mensen stapt over naar een andere verzekering wanneer de mogelijkheid daar is. Mensen vinden het te veel tijd en moeite kosten zich erin te verdiepen. Ook bij woonverzekeringen is hetzelfde beeld te zien volgens Allianz Direct. Zij zagen bovendien dat mensen sowieso graag al hun verzekeringen onder één dak hebben. Maar liefst 84% van de mensen hebben al hun verzekeringen bij dezelfde verzekeraar, omdat dit ‘zo lekker makkelijk is’.

Zo veel verzekeringen, zoveel om op te besparen 

Mensen houden heel lang dezelfde verzekering en kijken er amper naar om. Terwijl wij Nederlanders heel veel verzekeringen hebben. Denk naast je verplichte zorg-, auto- en woonverzekering bijvoorbeeld ook aan je individuele verzekeringen, zoals je reis-, uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering. Bij al deze verzekeringen zijn er vaak grote verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Zowel financieel als op gebied van dekking. Bovendien is de huidige markt niet meer wat hij twintig of dertig jaar geleden was toen je het afsloot. Zonde dus eigenlijk, om hier niet af en toe eens kritisch naar te kijken.

Risico op hoge kosten door niet meer passende verzekeringen

Er zijn verschillende redenen waarom een verzekering eigenlijk niet meer helemaal bij jou past. Zo kan jouw inboedel sterk veranderd zijn. Waarschijnlijk heb je jouw inboedelverzekering afgesloten bij de aankoop van je huis. Maar bij wie is die inboedel nou nog hetzelfde als tien of twintig jaar geleden? Ook heeft alle nieuwe technologie van de afgelopen jaren een plek in je huis opgeëist, welke de waarde van je inboedel flink verhoogt. 
En hoe lang geleden is het dat je die uitvaartverzekering hebt afgesloten? Want voor een uitvaart had je twintig jaar geleden misschien nog genoeg aan 5.000 euro, tegenwoordig kost een waardig afscheid al snel het dubbele. Hetzelfde verhaal geldt natuurlijk ook voor je overlijdensrisicoverzekering. Is het niet de moeite waard om te onderzoeken of wat je al die tijd geleden hebt afgesloten in de huidige markt nog steeds voldoende is om je partner goed mee achter te laten? 

Nieuw soort verzekeringen bieden kans op besparing 

Daarbij komt dat de ontwikkelingen in verzekeringsland nooit stil staan. Verzekeraars komen continue met nieuwe manieren van verzekeren en andere constructies. Op gebied van zorg worden aanvullende verzekeringen bijvoorbeeld steeds meer op maat gemaakt, voor de levensfase waar je op dat moment in zit. Zo heeft Nationale Nederlanden nu de aanvullende Vitaal verzekering, die zich specifiek richt op mensen in de tweede helft van hun leven die zo lang mogelijk gezond en vitaal willen blijven. Op gebied van autoverzekeringen heeft OHRA nu de kilometerverzekering. Een prepaid verzekering waarbij je per 1.000 kilometer rijden betaalt. En eenvoudig bijvult als dat nodig is. Handig en voordelig, voor als je de auto wat vaker laat staan. 
Als je niet naar je verzekeringen omkijkt, is de kans dat je te veel betaalt groot. Je zou dus een flinke besparing kunnen vinden als je eens goed naar je vaste verzekeringslasten kijkt. 

Dubbele dekkingen of dekkingen die niet meer nodig zijn

Heb jij ooit een wintersportdekking afgesloten, omdat je een keer met vrienden of familie de sneeuw inging? Misschien loopt deze na al die jaren wel nog steeds, terwijl je na dit avontuur nooit meer op wintersport bent gegaan. Of misschien valt deze dekking tegenwoordig ook wel binnen een andere overkoepelende (reis)verzekering die je hebt afgesloten. En ben je dus dubbel verzekerd voor iets waar je eigenlijk helemaal niet verzekerd voor zou hoeven zijn.  Het is erg lastig om helemaal uit je hoofd te weten wat onder welke verzekering valt en waar je dan wel of niet voor verzekerd bent. Hierdoor kan het kan voorkomen dat je voor sommige zaken dubbel verzekerd bent, of dat er nog verzekeringen lopen die niet meer nodig zijn. Het uitzoeken ervan is ook een flinke klus, die we vaak voor ons uitschuiven. Zonde toch?

Bespaar tijd, moeite én geld en breng alles onder één dak 

Zoals gezegd hebben wij Nederlanders ontzettend veel verzekeringen. Het is dan ook een lastige, tijdrovende klus om al je verzekeringen regelmatig te bekijken en de verschillende mogelijkheden en opties te vergelijken. Bovendien heb je vast leukere dingen te doen dan het regelmatig bekijken en vergelijken van het aanbod verzekeringen. 
Daarom is er de verzekeringscheck van Zicht Adviseurs.  Zij kunnen een hoop werk van je over nemen. Ze bekijken jouw persoonlijke behoeftes en bekijken of je verzekeringspakket hier nog wel bij past. Vervolgens onderzoeken ze wat en bij welke maatschappijen voor jou de meest voordelige verzekeringen zijn. Dit vatten ze samen in een gratis en vrijblijvend adviesrapport. Wanneer er dus sprake is van een dubbele dekking of voordeliger alternatief, kunnen ze dit jou direct vertellen.  Daarnaast helpen ze je – als je dat wil – met overstappen en nemen ze zelf contact met je op bij een belangrijke verandering. Jij hebt hiermee dus nog maar één contactpersoon voor al je verzekeringen en hoeft deze niet meer allemaal afzonderlijk te bekijken, vergelijken en benaderen.  Ideaal voor als je zonder moeite wilt besparen en toch goed verzekerd wilt zijn. 
 

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.