Dit is waarom een aanvullende zorgverzekering geen overbodige luxe is

Naarmate je ouder wordt heb je andere behoeftes op gebied van zorg dan in het eerste deel van je leven. Met een aanvullende zorgverzekering op maat krijg je precies dat wat jij nodig hebt om zolang mogelijk fit en gezond te blijven.
 
Bij het ouder worden maak je gemiddeld hogere zorgkosten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de medicijnkosten, waar een eigen bijdrage voor geld. Maar ook bij de tandarts, fysiotherapie, brillen en contactlenzen. Ook heb je misschien meer behoefte aan coaching en begeleiding op gebied van gezondheid en vitaliteit. Allemaal kosten die niet gedekt worden vanuit je basisverzekering of waar een eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Zorg en begeleiding waar je eerder nooit over na hebt gedacht, omdat je het niet nodig had. Maar in het tweede deel van je leven wel kan gaan spelen. 

Waarom het verstandig is je zorg aanvullend te verzekeren

Omdat de basisverzekering voor iedereen – jong en oud – bedoeld is, vergoed deze lang niet alles waar jij behoefte aan hebt. Aanvullende verzekeringen dekken kosten die niet door je basisverzekering vergoed worden. Dit kan uiteenlopen van zwangerschapszorg wanneer je in verwachting bent en vergoeding voor een bril of lenzen wanneer je deze gebruikt, tot fysiotherapie als je lichamelijke klachten hebt. Allemaal dingen die niet of bijna niet vergoed worden door de basisverzekering. Het is daarom vaak een stuk voordeliger om een aanvullende verzekering af te sluiten, dan zelf voor deze kosten op te draaien.  

De verschillende soorten aanvullende zorgverzekeringen

Ook voor jou is de ene soort aanvulling in de zorgverzekering belangrijker dan de andere. Want in elke fase van je leven zijn er andere behoeftes wat betreft je zorgverzekering. Dacht je rond je dertigste nog aan hoe je wilde bevallen, tegenwoordig ben je meer bezig met je lichaam zo lang mogelijk fit en gezond houden. Vaak wordt daar echter geen rekening mee gehouden in de pakketten die worden aangeboden. Wanneer je aanvullend verzekerd wilt zijn voor fysiotherapie krijg je er bijvoorbeeld vaak automatisch ook een gedeelte zwangerschap en geboorte bij in. Hier betaal je dan ook voor, terwijl je dit helemaal niet nodig hebt. Zorgverzekeringen bieden vaak wel gradaties in de hoeveelheid dekking, maar gaan niet specifiek in op waar jij behoefte aan hebt. En waar niet. 

Een aanvullende zorgverzekering speciaal naar jouw behoefte

Nationale-Nederlanden heeft hier iets op gevonden: Een zorgverzekering die met je meebeweegt. Iedere levensfase vraagt om andere zorg. En NN biedt een zorgbundel die aansluit bij de levensfase waar jij in zit. Een van deze aanvullende verzekeringen heet Jij & Vitaal . De aanvullende verzekering voor iedereen die zo lang mogelijk fit en gezond wil blijven. Zo kan je met deze aanvullende verzekering elke drie jaar met een fysieke test jouw vitaliteit in beeld brengen. Ook biedt de verzekering (online) programma’s om aan je gezondheid te werken en een conditietest, als onderdeel van het vitaliteitsonderzoek, voor als je van plan bent een grote inspanning aan te gaan. Daarnaast werkt deze verzekering ook aan je gezondheid als er iets daadwerkelijk iets aan de hand is. Zo zitten er 10 fysiobehandelingen, uitgebreide buitenland dekking en een ruime mondverzorging vergoeding in het pakket. Benieuwd wat de kosten van een Aanvullende verzekering Vitaal is in combinatie met een basisverzekering van NN? Bereken het dan via de bereken mijn premie .

Onderzoeken of je wilt veranderen van zorgverzekering doe je nu

Er is één moment per jaar dat je kan overstappen naar een andere zorgverzekering of je zorgverzekering kan veranderen. En dat is aan het eind van elk kalenderjaar, tussen 12 november en 31 december. Je nieuwe zorgverzekering zal altijd ingaan op 1 januari van het opvolgende kalenderjaar. De tijd om erover na te denken of overstappen iets voor jou is, is dan ook nu. Neem de tijd om te kijken welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw behoeftes.
Wil je overstappen? Lees dan ook ons artikel Overstappen van zorgvezekering is tegenwoordig heel eenvoudig

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.