Heitje voor een karweitje anno nu

Ook met een prima inkomen is het soms lekker wat extra’s te hebben. Een bijbaantje net als vroeger; het kan nog steeds. Zonder je vast te leggen en gewoon naast je werk. Want ’s avonds of op je vrije vrijdag kun je makkelijk wat bijverdienen.

Geld verdienen met je passies en talenten

Door handig gebruik te maken van je passie, is het nog leuk ook. Ben je bijvoorbeeld al jaren hobby fotograaf, taalpurist of kringloopkoningin? Met jouw talenten en levenservaring kun je een ander helpen. En daar kun je dus ook wat mee verdienen. Als extraatje om leuke dingen te doen, weer eens ongegeneerd te shoppen of te sparen voor een mooie reis. 

Wat kan een bijbaan opleveren?

Er zijn verschillende bijbanen. Voor de ene krijg je een vergoeding in geld of een leuke cadeau bon. En soms betaalt het zich uit in de ervaring die je ermee opdoet. Dat kan slim zijn voor je portfolio wanneer je straks als ZZP’er aan de slag wil. Ook zo fijn: bij de meeste bijbanen kun je zelf bepalen wanneer je werkt en wanneer niet. Zo heb je zelf invloed op de hoogte van je extra inkomen.

De 6 leukste heitjes en karweitjes anno nu op een rij:

1. Huizenoppas

Mensen met meerdere dieren zoeken vaak oppas voor hun huis én de beesten. Tijdelijk op een andere plek ‘wonen’ geeft een beetje vakantiegevoel maar je kunt ook gewoon naar je werk. Op de huizenoppassite kun je jezelf aanbieden. Er staat een kleine vergoeding tegenover maar de beleving is natuurlijk veel meer waard.

2. Bijles

Met jouw kennis van bijvoorbeeld talen, wiskunde of verkooptechnieken kun veel scholieren -van basisschool tot wellicht Hoger onderwijs- bijles geven. De invulling van huiswerkbegeleiding is aan jou; online of aan huis. Ook het aantal uur per week bepaal je natuurlijk zelf. Je kan hierbij al gauw denken aan €25,- per sessie.

3. Fotograferen

Bied je diensten eens aan voor het vastleggen van een receptie of een familieportret. Maak je vaak mooie beelden van steden, insecten of bijvoorbeeld architectuur? Dan kun je ze verkopen via stocksites zoals iStockfoto of Shutterstock. Per foto is het misschien geen schokkend bedrag, maar vergeet niet: je bouwt ook je portfolio op.

4. Bloggen

Blogs schrijven of vlogs maken, we communiceren steeds vaker digitaal. Veel bedrijven willen graag eerlijke en persoonlijke ervaringen delen. Klup bijvoorbeeld. Zij organiseren avontuurlijke activiteiten voor 50plussers en laten bloggers aan het woord. Vaak word je betaald per item, per artikel of per uur. Het ligt er helemaal aan voor wie je schrijft of vlogt.  

5. Opknapper

Er liggen vaak parels bij de kringloop. Koop ze in en verkoop ze met marge door. Maar ook bijzondere dingen kun je opknappen en verkopen. Hoeveel je ermee verdient, is helemaal aan jou. 

6. Marktonderzoeker

Veel merken willen feedback op hun nieuwe producten of reclames. Als respondent werkt je mee aan marktonderzoek om te helpen aan de verbeteringen en ontwikkelingen van talrijke producten. Vaak gewoon vanuit huis. Dit kan oplopen tot wel €50-€100 euro per onderzoek.

Gelijk doorpakken? Zorg vandaag nog dat je hier zichtbaar bent:

 •  Plaats een bericht op je eigen social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Omschrijf wat je te bieden hebt en vraag mensen jouw bericht te delen met hun achterban.  
•  Een advertentie op Marktplaats is zo gemaakt. In dit geval bij ‘Diensten en Vakmensen’.
•  Platform Fiverr is een online marktplaats waar zowel bedrijven als particulieren een zzp-er zoeken (zzp = zelfstandige zonder personeel). Dus ben je op zoek naar klanten dan wil je hier tussen staan.
•  Het briefje in de supermarkt, onderschat het niet. Met een net wat opvallender kaartje trek je sneller de aandacht op het advertentiebord

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.