‘Zie het als een wijze les van je oude gabber en zet je centen opzij’

Bob (52) deelt hoe hij er pas te laat achter kwam dat hij eigenlijk meer inkomen had willen hebben voor de periode na pensionering in de rubriek WYZheid
Een manusje van alles noemen mijn vrienden en familie mij. Een beetje gelijk hebben ze wel. Ik ben aardig handig en heb al heel wat vrienden en familieleden geholpen met een verbouwing. Tien jaar geleden maakte ik er ook mijn werk van, want voor niets gaat de zon op.
Al die losse klusjes bij elkaar kostten me aardig wat uren dus besloot ik van liefdewerk oud papier maar eens factuurtjes op papier te maken. Dat snapte iedereen natuurlijk. Mijn bedrijf Bob Bouwhuis (mijn zeer toepasselijke achternaam) loopt als een trein, maar toen ik de 50 passeerde realiseerde ik me dat ik bar weinig opzij had gezet voor mijn ouwe dag. Ik ben iemand die geld graag laat rollen. Ik leef nu, dus ik geniet ervan en ik deel wat ik heb graag met de mensen om me heen. Mijn goede vriend Jaap was de eyeopener.
Hij vertelde me op een avond tijdens een biertje dat hij - na een goed leven als zelfstandig ondernemer - op zijn 65ste ieder dubbeltje drie keer moet omdraaien omdat hij niets gespaard had. Terwijl ik dacht dat Jaap alles goed op orde had. Behulpzaam als ik ben, zei ik ‘jongen, ik help je’. Maar hij antwoordde ‘nee Bob, zie het als een wijze les van je oude gabber en zet je centen opzij, dan kun jij straks genieten van je pensioen’.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.