'De overwaarde van ons huis gaan we deels beleggen en de rest gaat in de spaarpot’

Edward (56) deelt hoe zijde keuzes maken over verkoop van zijn huis en welke financiële ruimte hij en zijn vrouw waardoor terugkregen in de rubriek WYZheid.
Voor m’n gevoel ben ik sinds m’n 35e nooit ouder geworden. Ik hou van het goede leven, zit graag in restaurants en in de kroeg, ga ieder jaar een maand naar Griekenland om boeken te lezen en te slapen op het strand en ik koop graag mooie kleren. Ik ben vooral niet bezig met nadenken over de toekomst. Maar inmiddels ben ik 56 en ben ik nog steeds niet echt serieus begonnen met het opbouwen van een pensioen.
Mijn vrouw is iets ouder dan ik en heeft het al jaren niet meer zo naar haar zin op d’r werk. Ik verdien goed als zelfstandig copywriter, maar niet zó goed dat we met z’n tweeën van mijn salaris kunnen leven. Zeker niet als we die restaurants, Griekenland en het shoppen niet op willen geven. Dus ik ging eens een rekensommetje maken. Wanneer zou mijn vrouw kunnen stoppen met werken, wanneer zou ik kunnen stoppen en wat hadden we dan eigenlijk aan pensioen? Van het antwoord werd ik niet vrolijk.
Daarom hebben we een rigoureuze beslissing genomen, we hebben ons leuke huis onder de rook van Amsterdam verkocht en voor de helft van het geld een huis in het oosten van het land gekocht. Wat we overhouden gaan we deels beleggen en de rest gaat in de spaarpot. Ik had nooit gedacht dat ik de Randstad zou gaan verlaten, maar nu de kogel door de kerk is voel ik me eigenlijk opgelucht, alsof er een last van m’n schouders is gevallen. Ik heb zin in de volgende fase van mijn leven, zonder financiële zorgen.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.