Besparen op de kosten voor internet, zo doe je dat

Internet is tegenwoordig een eerste levensbehoefte die in de afgelopen tijd alleen maar belangrijker is geworden. Het is ook een kostenpost waar je makkelijk tientallen euro’s op kan besparen. Jaarlijks stijgen de kosten van deze abonnementen gemiddeld met bijna 20 euro. Bij een prijsstijging kun je echter zonder boete overstappen naar een andere (goedkopere) internetprovider. Wil je weten hoe? Wij leggen het je uit.

Prijzen internetabonnementen stijgen

Het begint een jaarlijkse traditie te worden. Grote internetproviders die per 1 juli hun abonnementsprijzen aanpassen. Het verschil in prijs tussen de verschillende internet abonnementen is groot. Zo worden de abonnementen van Ziggo, KPN en XS4ALL per maand tussen de 5,50 euro goedkoper tot 2,50 duurder.  KPN, Ziggo en XS4ALL geven aan dat de prijsstijging het gevolg is van toegenomen investeringen aan het netwerk maar ook de groei van data gebruik van de vraag naar veiliger internet. Maar onbewust ga je steeds net wat meer betalen, neem je abonnement eens onder de loep. Door alle ontwikkelingen in de markt kan het misschien al een heel stuk goedkoper.

Jouw rechten bij een prijsverhoging

Het staat jouw internet provider vrij om de prijzen van de abonnementen te wijzigen. Bij deze wijziging is het wel verplicht om deze minimaal vier weken van te voren aan te kondigen. In de aankondiging staat ook benoemd dat je door de wijziging het recht hebt om zonder kosten en boete het abonnement op te zeggen. Dit geldt ook voor wanneer je nog vast zit aan een contract van bepaalde duur.  

Kosteloos opzeggen en overstappen

Was je al aan het overwegen om over te stappen naar een andere provider? Dan is het voor jou nu, na de prijsstijging, het beste moment om over te stappen. Heb je internet van KPN, Ziggo of XS4ALL en is de prijswijziging op jouw abonnement van toepassing? Dan kun je per 1 juli 2021 kosteloos opzeggen en overstappen naar een pakket dat beter bij jou past of gewoon voordeliger is.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.