Verminder vakantiestress met deze tips

De zon gaat schijnen, de zomer komt dichterbij en we kunnen weer op vakantie. Kan je ook niet wachten om weer in de zon te genieten maar ervaar jij ook weleens vakantiestress? Wees gerust: je bent niet de enige. Uit recent onderzoek blijkt dat stress voor vertrek een veelvoorkomend probleem is bij Nederlanders. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om stress te verminderen. 

De 4 tips voor een onbezorgde vakantie:

1. Pak laat in

Voor georganiseerde mensen klinkt het als een nachtmerrie, maar je kunt beter te laat dan te vroeg beginnen met het inpakken van je tas of koffer. Mensen die meer dan 3 dagen van tevoren beginnen met inpakken, ervaren meer stress dan mensen die het later doen. Je checklist kun je wel al ruim van tevoren maken. Zo zorg je dat je alles in huis hebt. Het inpakken zelf doe je last-minute.

2. Neem ook tijd voor de reis

Maak je reis naar je bestemming onderdeel van je vakantie en doe ook dat rustig aan. Trek extra tijd uit voor de autorit, treinreis of vlucht zodat je geen onnodige druk voelt om ergens te laat te komen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan heb je tijd over en schiet je niet direct in de stress. 

3: Stel een herinnering in voor je reisverzekering

Vergeet niet een reisverzekering voor onverwachte gebeurtenissen af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Bekijk altijd goed of je de juiste dekking hebt, zo vallen wintersport en autohuur nog wel eens buiten de standaard verzekering. En kijk eens naar een doorlopende reisverzekering, vaak kom je daarmee voordeliger uit dan met 2x per jaar een eenmalige reisverzekering af te sluiten.
Vergelijk snel verschillende reisverzekeringen op Independer.

4: Vraag iemand een oogje in het zeil te houden

Je huis achterlaten is voor velen iets om zich druk om te maken. We raden je aan om af te spreken dat iemand een oogje in het zeil houdt wanneer je op vakantie bent. Het zorgt voor veel rust wanneer er iemand in af en toe langsgaat om te controleren of alles nog in orde is. Mocht er iets gebeurd zijn, dan hoor je dat direct en kan je actie ondernemen. 

Ben je nog op zoek naar inspiratie?

In ons artikel We mogen er weer op uit! 6 keer inspiratie voor reizen en dagtrips zetten we zes leuke uitjes op een rij. 

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.