Wat? Een groepsreis? Past dat wel bij mij?

Een avontuurlijke vakantie in haar eentje? Sylvia (54) zag het niet zitten. Maar bij een groepreis kreeg ze de kriebels. Nergens voor nodig, weet ze nu, ‘Het bleek de ideale mix van gemak, vrijheid én gezelligheid’.
Sylvia “Een actieve vakantie, dat is echt mijn ding. Ik wil vooral veel zien van een land. Met mijn vorige partner trok ik al door Azië en Australië, fantastische reizen. Toen die relatie eindigde keek ik anders naar vakanties; ineens vond ik het maar een ingewikkeld concept. In m’n eentje rondtrekken vond ik toch iets te spannend maar een paar weken aan een zwembad liggen is ook niets voor mij. Wat voor opties waren er dan?

Op een groepsreis? Ik lijk wel gek.

Ik ben echt van het ontdekken; nieuwe plaatsen en andere culturen. Maar dus liever niet alleen. ‘Ga dan met zo’n groepsreis’ opperde een vriendin. ‘Lekker ondernemend en je bent niet alleen.’ Ik ben in de lach geschoten. Een groepsreis? Doe mij een lol. Zeker tussen zo’n kudde grijze koppen. Met vaste dagprogramma’s en ’s avonds bingo? Of zo’n bus vol opdringerige vrijgezellen? Nee bedankt.

‘Ik zat vol met vooroordelen’

Het was wel duidelijk: ik zat vol vooroordelen. Maar steeds meer mensen vertelden mij over  ervaringen met groepreizen. En dat wekte mijn nieuwsgierigheid want suf klonk het allerminst. In mijn oriëntatie ontdekte ik veel verschillende vormen. Van geheel verzorgd met vaste schema’s en alles in groepsverband tot varianten waarbij je wel samen reist maar je tijd op de locaties grotendeels zelf invult. Voilà, ik was om. En wat ik nooit had verwacht, gebeurde toch: ik boekte zowaar een groepsreis.”

Twijfel je over een groepsreis? Dit vond ik de voordelen:

1. Gezelliger: Met andere enthousiastelingen is het echt leuk. En samen borrelen en eten vond ik heel gezellig.
2. Goed geregeld: Toch best prettig dat er veel voor je is geregeld zoals hotels, restaurants, toegangskaartjes etc. Zo kun je optimaal genieten zonder het gedoe.
3. Zelfde interesses: Je kunt kiezen voor een reis rondom een muzieksoort, het noorderlicht of het oude Rome. Dat is alvast een overeenkomst met je reisgenoten.
4. Ook eigen tijd: Natuurlijk kun je ook wel eens alleen zijn. Bijvoorbeeld door een eigen kamer te boeken en de vrije dagdelen lekker met jezelf op pad te gaan.
5. Flexibele indeling: Je kunt kiezen voor een groepsreis met veel verschillende opties in het programma. Dan is niets verplicht en kun je ter plekke bepalen wat je wilt doen. Ideaal.
Ben je benieuwd hoe ik er achteraf op terug keek? Lees dan mijn vervolg verhaal "Een Groepsreis, dat was dus toch zo gek nog niet".

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.