Een groepsreis, dat was dus toch zo gek nog niet.

Sylvia (54) deelde haar verhaal over de twijfels van groepsreizen in "Wat? Een groepreis? Past dat wel bij mij?". Maar na de groepsreis was ze verkocht. Daarom delen we graag haar verhaal over de ervaringen, nadat ze op pad is gegaan.

Groepsreis met een suffe groep?

Haha, nee zeker niet. Ik had bewust gekozen voor een wat groter reisgezelschap zodat je altijd wel met iemand kan opschieten. Deze groep bestond uit mensen zoals ik: ondernemend, nieuwsgierig en gek op muziek. En die soms ’s avonds -met een wijntje- nog lekker wat willen napraten. Met een aantal had ik een bijzonder goeie klik. In de groep zaten twee irritante mensen, daar bleef ik gewoon uit de buurt. Verder was het een leuke groep. Een gezamenlijke overeenkomst helpt: muziek. Je kiest natuurlijk bewust voor een reis naar de bakermat van de Blues, Jazz en Countrymuziek. Dat bleek al een goeie voorselectie, geen wonder dus dat zo leuk was.

De balans tussen samen en alleen

We hadden een vrij flexibel programma met verschillende opties aan uitstapjes. Naast gezamenlijke activiteiten, zoals ondermeer een bezoek aan Graceland, was er ook ‘vrije tijd’ om zelf in te vullen. Meestal bracht ik die alsnog door met een paar reisgenoten. Ik wilde ook wel eens alleen kunnen zijn. Daarom was ik blij met een eigen kamer. Het is wat duurder maar ik vind het een aanrader.

Alle vooroordelen ontkracht?

Mijn beelden over groepsreizen bleken niet te kloppen. Dit waren zeker geen ingedutte mensen. En er was ook geen wanhopige weduwe die aan me vast plakte, haha. Op een terras in Memphis heb ik die beelden opgebiecht aan mijn reisgezelschap, ze kwamen niet meer bij van het lachen. Het was echt leuk. Ik heb mijn grenzen verlegd en dat voelt goed. De volgende groepsreis ben ik al aan het uitzoeken hoor. Dit smaakt naar meer!”

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.