Zwemmen om de winterdip te voorkomen

Piet (58) vond in het binnenzwembad zijn oplossing voor een sportieve avondbesteding in de donkere dagen.
Piet: “In de zomer zwem ik graag in open water. Onze vakanties kiezen we daar ook op uit. In Italië, Oostenrijk maar ook aan de zweeuwse kust heb ik ’s zomers heerlijk gezwommen. Niet alleen een verfrissende duik maar echt een flink stuk zwemmen. Ik merk dat het me lichamelijk en geestelijk fit houdt. Na de zomermaanden ebde dat fitte gevoel vaak weg.. Het duurde even hoor, voordat ik de link legde met mijn zwemkilometers. Ik nam de proef op de som en heb een winter lang twee keer per week gezwommen in een binnenbad.
Even wennen hoor, geen stroming en een wat saaier uitzicht. Maar ik had minder last van de mijn jaarlijkse winterdip. Sindsdien is het vaste prik geworden: elke winter vind je mij in het plaatselijke zwembad. Ik neem ook altijd weer wat lessen; gewoon om mijn techniek te verbeteren. Dat merkt ik ’s zomers goed; ik zwem nu sneller en efficiënter. Fantastisch om zo intensief samen te werken met je eigen lichaam.”

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.