‘Ik ben me gaan verdiepen in mindfulness en spiritualiteit’

Sietske (60) deelt hoe zij aan haar mentale gezondheid heeft gewerkt in de rubriek WYZheid
Op m’n 23e trouwde ik en nog geen tien jaar later had ik vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Als ik er nu op terugkijk snap ik bijna niet hoe ik het allemaal gedaan heb; de kinderen met school en sporten en altijd vriendjes en vriendinnetjes over de vloer, het huishouden en ook nog een druk sociaal leven in het dorp waar we wonen, terwijl mijn man - die piloot is voor een grote luchtvaartmaatschappij - vaak dagen van huis was.
Maar je bent jong en dan doe je het allemaal gewoon. Het was ook reuze gezellig altijd, met al die jongelui bij ons aan de keukentafel, daar kan ik nog steeds van genieten als ze met feestdagen of verjaardagen allemaal komen. Maar ik vind het wel lekker dat het nu allemaal niet zo druk meer is, niet meer dat gehaast de hele tijd. De afgelopen jaren ben ik ook anders over het leven en over mezelf na gaan denken, dat deed ik vroeger nooit, daar had ik gewoon geen tijd voor. We hebben in ons huwelijk best wel wat ups en downs gehad en daardoor kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet goed voor mezelf op kon komen, dat ik mensen mijn vertrouwen liet beschamen en die pijn dan binnen hield. Alles opkroppen en maar weer doorgaan. Tot ik dat gewoon niet meer kon. Ik ben me gaan verdiepen in mindfulness en spiritualiteit en dat heeft me geholpen uit te vinden wie ik nou eigenlijk ben en waar ik gelukkig van word. Ik leef niet meer alleen voor anderen, ik leef nu ook echt voor mezelf. En ik sta nu veel meer stil bij heel gewone dingen. Een lekker kopje koffie in de ochtendzon, een leuk telefoongesprek met een van de kinderen, tennissen met m’n vriendinnen. Dat gun ik iedereen, dat je kunt genieten van het hier en nu.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.