De donkere kant van de natuur ontdekken met nachtwandelingen

Nienke (60) had nooit gedacht dat ze 's avonds de straat op zou gaan. Maar ze wilde echt veranderen en van haar jaarlijkse winterdip af. Nu is ze er bijna verslaafd aan en het bracht haar onverwacht ontspanning en een nieuwe kijk op de wereld.
Nienke: “De buitenlucht doet mij altijd goed. In de zomer gaat dat vanzelf maar in de winter niet. Ik merkte dat ik ’s avonds meestal binnen bleef en daardoor het allemaal maar saai vond en mij rot begon te voelen. Zeker na een dag hard werken lonkte de bank en een glas wijn. Dat wilde ik veranderen want ik werd er niet vrolijk van. Dus ik ben aan de wandel gegaan, haha.
Eerst liep ik een rondje door de stad, maar nu loop ik in de wintermaanden regelmatig in de natuur, ’s avonds wel te verstaan. Maar ook ’s nachts. Onder begeleiding van een boswachter of gids zijn er via staatsbosbeheer verschillende tochten te maken. Ook ‘vollemaanwandelingen’ en zelfs ‘nachtdierexcursies’. Het is mooi om de avond te zien vallen en met een beetje geluk reeën tegen te komen. Maar ook prachtig: de donkere nacht. Die blijkt dus helemaal niet zo donker te zijn. Deze actieve ontspanning doet me goed en ik leer steeds weer wat nieuws.”

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.