‘Ik mag dan wel 58 zijn, maar voel me nog steeds 38’

Astrid (58) deelt hoe de plotselinge stop van opdrachten haar wakkerschudde over haar pensioeninkomen later in de rubriek WYZheid
‘Als eindredacteur bij televisie heb ik altijd wel pensioen op gebouwd, maar in stukjes en beetjes, zeg maar. Ik ben een paar keer lang ergens in dienst geweest, maar heb ook heel veel korte, tijdelijke contracten gehad, waarbij ik niet altijd pensioen spaarde. Toen de coronacrisis dit voorjaar toesloeg, er veel tv-programma’s gecanceld werden en ik zonder opdracht thuis kwam te zitten, ben ik maar eens na gaan kijken wat ik nou eigenlijk helemaal aan pensioen zou gaan krijgen. En dat bleek niet echt veel te zijn. Het voelt heel gek om me daar nu al mee bezig te houden, ik mag dan wel 58 zijn, maar voel me nog steeds hetzelfde als toen ik 38 was.
Ik associeer mezelf nog helemaal niet met oude vrouwen die bijna met pensioen gaan. Dat ga ik dus ook niet, ik moet echt nog een paar jaar flink aan de bak om wat meer opzij te kunnen zetten voor later. Wel jammer eigenlijk, het lijkt me best lekker om niet meer te werken. Na 30 jaar in het vak heb ik het wel een beetje gezien met de deadlinestress en lastige BN’ers. Maar als ik met pensioen ben wil ik nog steeds lekker vaak op vakantie gaan, goed uit eten gaan en leuke kleren kopen, dus ik hoop dat het hele coronagedoe snel voorbij is en ik een goedbetaalde klus vind.’

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.