Een boek schrijven over mijn leven

Vorig jaar kerst was een bijzondere voor Andrea van der Houwen (64) en haar twee zoons. Er lag een wel heel verrassend cadeau onder de kerstboom: een boek vol met verhalen uit het leven van Andrea, speciaal voor haar zoons.
Al langere tijd had Andrea de wens voor een eigen boek. Begin 2020 voegde ze de daad bij het woord. "Wie later mijn spullen opruimt zal overal memo-tjes, vodjes papier en half volgeschreven schriftjes vinden”, vertelt Andrea over het begin van haar idee over een eigen boek. "Ik haalde alles door elkaar en ging van de hak op de tak. Er zat totaal geen lijn in. Het kwam niet van de grond.” 

Reis door mijn verleden

Door het aan huis gekluisterd zitten door corona, gaf Andrea toe aan die grote innerlijke drang om de gebeurtenissen uit haar jeugd nu serieus op te gaan schrijven. "Ik wilde het graag voor mijn zoons nu zij volwassen zijn. Het is een periode waar zij te weinig van weten. Het vormde mij en het beïnvloedde natuurlijk ook hun opvoeding. Keukentafelgesprekken over vroeger zijn er wel, maar blijven meestal oppervlakkig.” 
Met behulp van ‘Mijn Deelboek’ startte ze haar reis door haar verleden. "Het schrijven kostte best veel energie en hier en daar een traan, maar het is dubbel en dwars de moeite waard. Ik stap in een soort tijdmachine waarin ik alles helemaal opnieuw beleef. Elke week is er een hoofdstuk klaar en op die manier maak ik een reis door mijn leven.”
Aan het boek voegde Andrea foto’s toe en Mijn Deelboek zorgde ervoor dat het boek prachtig werd vormgegeven en gedrukt. "Mijn zoons reageerden verrast. Ze hebben het gelezen en het leverde mooie reacties en waardevolle keukentafelgesprekken op!”

Wil jij ook jouw eigen Deelboek maken?

Ben jij ook enthousiast geworden en sta je te popelen om jouw eigen Deelboek te maken? Leden van WYZ krijgen korting op het maken van een Deelboek. Gebruik bij jouw bestelling code: WYZ2021 Nog geen lid van WYZ? Je regelt het snel op onze site.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.