‘Ik moet uitkijken dat ik niet dicht groei van al die taart’

Mieke (63) deelt hoe het vieren van met pensioen gaan doorsloeg naar elke dag taart in de rubriek WYZheid.
Natuurlijk realiseer ik me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad, dat het lang niet voor iedereen zo goed afloopt. Maar eerlijk gezegd ben ik er nu ook niet meer zoveel mee bezig. Alhoewel, dat is eigenlijk niet waar. Op de dag van de goede uitslag zei ik tegen mijn man die boodschappen ging doen: ‘neem maar gebak mee, we hebben iets te vieren’. En dat ben ik eigenlijk blijven doen, het vieren van van alles. Het vieren dat we gezond zijn en geen zorgen hebben, dat het mijn kinderen en kleinkinderen goed gaat, dat we het gezellig hebben met onze buren en vrienden. Ik ben al weken appeltaarten aan het bakken omdat ik steeds het gevoel heb dat we al die dingen moeten vieren, er stil bij moeten staan dat we het zo goed hebben. Ik moet uitkijken dat ik niet dicht groei van al die taart! Maar ook van de vogeltjes in de tuin geniet ik, of van de sneeuwklokjes die uit de grond komen. Of van een leuke aflevering van Heel Holland Bakt. Dit hele avontuur heeft me vooral duidelijk gemaakt dat geluk ook echt in de kleine dingen zit, en meer dan ooit prijs ik me gelukkig met alle kleine dingen in mijn leven.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.