Ook na je werkzame leven kun je gelukkig nog veel betekenen’

Betty (68) deelt hoe met pensioen gaan voor haar voelde en ze door vrijwilligerswerk haar sociale contacten behield in de rubriek WYZheid
’Zestien jaar lang zat ik met veel plezier in onze dorpsraad. Bewoners kunnen daar met al hun vragen en problemen terecht en waar mogelijk wordt hun vraag of probleem beantwoord en opgelost. We zijn een schakel tussen de bewoners en de gemeente en de dorpsraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders. Na 16 mooie jaren moest ik met pensioen. Mijn gezondheid liet me op dat moment ook in de steek, waardoor ik mijn werk niet goed meer kon uitvoeren.
Toch wilde ik maar al te graag betrokken blijven en mijn collega’s blijven zien. Gelukkig kwam er na driekwart jaar een uitnodiging om bestuurslid te worden bij de adviesraad Sociaal Domein. Erg afwisselend werk en ook rustiger, zodat het niet te belastend zou zijn voor mijn gezondheid. Me vervelen doe ik geen moment. Mijn vrijwilligerswerk in de adviesraad is goed te combineren met mijn verdere activiteiten. Ook na je werkzame leven kun je gelukkig nog veel betekenen. Het houdt de grijze hersencellen ook aan de gang en dat is nooit verkeerd.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.