Een goed idee: investeren in jezelf

Ooit ben je jouw werk ingerold en nu zit je daar nog steeds. Je doet het werk met liefde, omdat je denkt dat het bedrijf jou ook ontzettend waardeert. Maar er wordt gereorganiseerd, bezuinigd, gedigitaliseerd of een andere weg ingeslagen. En plotseling ben je niet meer onmisbaar. Sterker nog, je bent niet meer nodig. Frustratie en moedeloosheid nemen misschien de overhand wanneer er vervolgens naar een nieuwe baan gezocht moet worden. Want al die energie die je in je vorige werk hebt gestoken lijkt voor niks te zijn geweest. Dus wat als je jouw energie vanaf nu eens in jezelf steekt?
Uit recent onderzoek van Springtest blijkt dat respondenten in de leeftijd 50 tot 67 jaar het belang van scholing significant minder inzien dan mensen in lagere leeftijdscategorieën. Ze geven aan er geen behoefte aan te hebben (38%), er het nut niet van in te zien (21%) of geen ambities te hebben (20%). Ook uit eerder onderzoek van Multiscope bleek al dat 55-plussers veel minder vaak dan jongere collega’s bij hun werkgever opperen om zich verder te ontwikkelen.

Ben jij te beleefd op het werk?

Rob Witjes, hoofd van de afdeling arbeidsmarktinformatie en –advies bij het UWV, geeft in De Volkskrant een verklaring. Hij vertelt dat veel werkenden van deze leeftijd tevreden zijn met hun baan en collega’s, loyaal zijn naar hun werkgever en hard werken. En dat ze hierdoor misschien het gevoel hebben dat ze nodig zullen blijven en zich veilig wanen. Hierdoor zien ze het nut van bijscholing ook niet, geeft Witjes aan. Een andere reden zou kunnen zijn dat werknemers in de leeftijd 50 tot 67 het – meer dan jongeren – een taboe vinden om bij hun werkgever naar opleidingsmogelijkheden te vragen. Omdat ze misschien denken dat ze hiermee het signaal geven weg te willen.   
Zonde, want dat er niet gevraagd wordt om scholing, betekent niet dat er ook werkelijk geen wil of interesse is. Uit cijfers van het UWV blijkt namelijk dat meer dan de helft van alle WW’ers die scholing volgen bij het UWV, boven de 45 jaar is. Wanneer 50-plussers hun baan zijn kwijtgeraakt, zijn ze dus wel degelijk bereid zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en onderwerpen.

De extra uitdaging voor jou als kennisexpert en oudgediende

Nu klinken deze feiten en cijfers alsof het allemaal heel zwart wit is, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Mensen in de tweede helft van hun leven hebben vaak minder energie per dag te besteden dan op jongere leeftijd. Even een opleiding, studie of cursus erbij doen is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Ook is het op latere leeftijd lastiger om ingesleten patronen te doorbreken, of dit nu fysiek of mentaal is. Wanneer je jarenlang gewend bent aan de structuur en patroon van je (werk)dag, is het moeilijk opeens het roer om te gooien en te beslissen iets nieuws op te pakken.
Toch is het niet fijn altijd achter de feiten aan te lopen. Je wilt niet wachten tot je zonder baan zit, voordat je gaat nadenken over wat je eraan kan doen. Je wilt zorgen dat jouw werkgever, of een ander bedrijf waar jij jezelf graag zou zien, helemaal niet zonder je zal willen en nooit zal overwegen je te laten gaan. En dat doe je door jezelf te blijven ontwikkelen. Dit kan op jouw specifieke expertise waarin je altijd zorgt de kennis in huis te hebben over de laatste ontwikkelingen. Maar je kan ook inspelen op waar in de toekomst behoefte aan is. En je hier vervolgens in gaan verdiepen met behulp van een cursus of opleiding.

Zo pak je het aan als oudgediende

Moet je er niet aan denken om naast je (fulltime) baan nog een cursus of opleiding te doen? Dan is het een idee om eens bij je werkgever na te vragen of het mogelijk is bepaalde trainingen te volgen onder werktijd. Het zal je verbazen hoeveel werkgevers dit niet alleen goedkeuren, maar zelfs stimuleren. Werkgevers zijn er immers bij gebaat dat hun werknemer zich blijft ontwikkelen en stimuleren.
Ditzelfde geldt natuurlijk ook als je schrikt van het kostenplaatje van een bepaalde cursus. Als jij het belang van de cursus kunt aantonen, zijn veel werkgevers bereid om je tegemoet te komen in de kosten of deze zelfs geheel voor zijn of haar rekening te nemen. Het voelt misschien spannend om hiermee naar je werkgever toe te stappen, maar deze zal alleen maar denken dat je nog vol ambitie en drive zit. En dit zal je alleen maar aantrekkelijker maken als werknemer.
Heb je geen idee waar je moet beginnen om een geschikte cursus of training te vinden? Veel universiteiten bieden naast volledige opleidingen ook cursussen en masterclasses aan. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de Vrije Universiteit voor hun volledige aanbod. Of ga eerst eens met een HR-medewerker praten en leg uit waar jouw behoeften liggen. Hij of zij kan je verder helpen met wat er in-house aangeboden wordt en waar je verder zou kunnen kijken.

Je bent echt nooit uitgeleerd

Naast het volgen van een specifieke opleiding of training voor je huidige werk, kan je er ook voor kiezen lezingen te volgen over een onderwerp waar je simpelweg geïnteresseerd in bent. Dit zal misschien niet direct bijdragen aan je carrière, maar je zult merken dat ook een stimulans in jouw persoonlijke ontwikkeling je een meer energieke en fijnere werknemer maakt. Het houdt je hersens jong en flexibel. En wie weet waar die fotografiecursus of lessen kunstgeschiedenis in de toekomst naar leiden. Begint het te kriebelen? Kijk dan eens op de website van de Vrije Academie voor inspiratie aangaande lezingen en colleges in de richtingen kunst en cultuur of juist een hele andere hoek.

Gaat het toch kriebelen om iets anders te gaan doen na die cursus of opleiding?

Dat is helemaal niet zo gek. Je zult merken dat nieuwe kennis je vaak op nieuwe ideeën brengt. Of je een andere aanpak kiest voor je dagelijkse werkzaamheden. Soms past dat niet meer helemaal bij het werk wat je doet of de functie die je hebt. Durf risico te nemen en voor jezelf te kiezen. En ga op zoek naar geluk in je baan. Dus wat houdt je tegen? Kijk eens bij andere werkgevers of afdelingen binnen jouw bedrijf, wie weet vind je een hele leuke baan waar je weer volop energie van krijgt. En een sollicitatiebrief sturen of een gesprek voeren, natuurlijk is dat passend. Maar als je eenmaal over die drempel bent en weet waar jij in je werk gelukkig van wordt, dan is het tijd om te gaan onderzoeken wat jouw arbeidspositie in de markt is.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.