'Als de nood het hoogst is, is de redding nabij'

Jeffrey (58) deelt hoe onverwacht ontslag, ondanks de shock hem iets positiefs bracht in de rubriek WYZheid
Tien jaar lang had ik alles gegeven bij het bedrijf waar ik met veel plezier werkte en toch werd ik onverwacht ontslagen vanwege een reorganisatie. Op staande voet stond ik met mijn doos met spullen op straat. Mijn wereld stortte in. Ik was een gelukkig mens, maar had weinig mensen om me heen op wie ik terug kon vallen. Laat staan een buffer die mijn plotselinge financiële problemen op kon vangen.
Een week lang bleef ik binnen, peinzend, ijsberend hoe ik in godsnaam mijn huur ging betalen, mijn boodschappen, het voer voor mijn labrador Cooper…
Maar… als de nood het hoogst is, is de redding nabij en zul je je verbazen over de inventiviteit en creativiteit die in een mens loskomt. Ik keek Cooper aan en opeens wist ik het: ik ga van mijn hobby mijn werk maken. In mijn buurt stond ik al bekend als ‘de hondenfluisteraar’; in het weekend liet ik met liefde de buurthonden uit in het bos bij mij om de hoek. Soms liepen er wel tien viervoeters met me mee. Mensen waren me dankbaar omdat ze zelf geen zin of tijd hadden voor die lange wandeling. In de buurtapp vertelde ik wat mijn nieuwe situatie was en dat ik me graag beschikbaar stelde als hondenuitlaatservice, ook door de week. Ik printte wat flyers voor buiten mijn wijk en binnen een week had ik al zo’n 20 klanten. Ik haalde de honden eerst lopend op, maar toen het er steeds meer werden, besloot ik met mijn eerst verdiende centen een oude bus te kopen waar ik de honden veilig in kon vervoeren. De aanvragen komen nog steeds binnen en deze zomer breid ik mijn diensten uit met vakantieopvang voor honden. Nooit gedacht dat ik zo snel iets moois op kon bouwen. Ik ben weer een gelukkig mens.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.