Vriendinnendag: 8 tips voor activiteiten

Een actieve vriendinnendag: altijd leuk. En voor wie echt eens wat anders wil, zijn er mogelijkheden genoeg. Zoals skydiven of het tekenen van een naaktmodel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan.

High Tea kennen we nu wel

Is de datum eindelijk geprikt dan volgt het zoeken naar een leuke activiteit. Maar wat? Fietsen, schilderen en high tea kennen we nu wel. En steppen door een stad, boerengolf of een spellen circuit doen we vaak al met collega’s. Het is dus tijd voor iets nieuws.

Jouw beurt om met iets origineels te komen?

Als organisator van de volgende vriendinnendag peins je je rot. Geen standaard activiteit, geschikt voor een groepje van 5, in de buitenlucht zou lekker zijn maar vooral: het moet niet suf zijn. Je komt graag met een sprankelend idee. En daar helpen we je mee.

Met deze 7 ideeën maak je de blits bij je vriendinnengroep:

1.    Slipcursus

Glijden, slippen en remmen in een auto. Super spannend en spectaculair. Nog nuttig ook; je leert de goede technieken en zit straks met meer zelfvertrouwen achter het stuur.

2.    Fotoshoot

Hoe bijzonder is het om je met elkaar te laten vastleggen door een professionele fotograaf. Beetje ongemakkelijk maar wel lachen. En leuk voor later.

3.    Paintball

Gehesen in een leger-overall en uitgerust met een wapen vol verfkogels het bos in. Jullie zijn op missie. Sluipen, duiken, verstoppen en schieten. En gillen waarschijnlijk. Veel gillen.

4.    Klimbos

Klinkt spannend maar valt mee. Er zijn namelijk veel verschillende klimroutes. Laag, hoog, moeilijk, makkelijk. Maar allemaal te gek. Iedereen die een beetje fit is, kan het. Er zijn goede instructies en zeer veilige outfits met zekeringen. Wat een ervaring met elkaar!

5.    Escaperoom

Als er iets verslavend is zijn wel escaperooms. Ze bevinden zich door heel Nederland en hebben allemaal andere thema’s. Door goed samen te werken en logisch na te denken kun je ontsnappen. Binnen de tijd, als het even kan. Je hebt binnen en buiten escaperooms. Overigens zit je binnen nooit écht opgesloten. Onze tip: de SS Rotterdam, zo combineer je een escape room met een mooie historische locatie.

6.    Naaktmodel tekenen

Dat is wel even slikken ja. Maar ook erg bijzonder om onder begeleiding van een docent te tekenen. De details en eigenaardigheden van een menselijk lichaam. Een mooie ervaring.

7.    Festival

Ook nu zijn er in de zomermaanden gewoon buiten festivals en parkfeesten. Niet te groot maar dat mag de pret niet drukken. Lekker mensen kijken met je voetjes in gras of dansen op het strand. In jullie buurt is er vast een te vinden met muziekoptredens of theatervoorstellingen. En natuurlijk altijd die leuke food trucks voor een hapje en een borrel. Wat een gezelligheid!

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.