Samen nieuwe dingen ontdekken is toch leuker

Aan leuke dingen geen gebrek, er is nog zoveel te ontdekken. En het liefst samen met mensen die daar ook van houden. Zoals Willem (51) die regelmatig vriend Tom (49) meesleept.

Motorrijden?

Willem: Iets nieuws ondernemen wat je nooit hebt gedaan? Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Er is nog zoveel te ontdekken en te ervaren. Ik kom altijd tijd tekort. In de zomer tennis ik graag met collega’s en in de winter schaats ik met m’n vrouw. Laatst op een terras zagen we een groepje motorrijders aankomen. Op choppers, van die half liggende motoren. Net een Harley toch? Mijn vrouw stak al bijna haar vingers in haar oren maar het bleef stil. Wat denk je? Ze waren helemaal elektrisch. Fantastisch toch? Dit wil ik wel eens doen, riep ik gelijk. En dacht direct aan mijn vriend Tom, want dit is echt iets voor ons.

‘Nooit saai met die man’

Tom: “Als een wervelwind kwam hij bij me langs. Wat hij nóu toch had gezien, tjongejonge, écht iets voor ons. Typisch Willem, het is nooit saai met die man. Hij komt altijd met de gekste en leukste ideeën bij mij aan. Zo hebben we al eens een bungeejump gedaan, zijn we gaan blowkarten op het strand en hebben we een wielrentoertocht door Limburg gefietst. Maar dit kwam wel erg dichtbij die jongensdroom om ooit een Harley te rijden. Dus Willem klapte zijn laptop open en we gingen gelijk op onderzoek uit. "Wat was dit precies en waar kon je dat doen?” Ik pakte de biertjes erbij, zo laten we dat eens regelen. Eerst zagen we wat foto's van choppers van Wadchoppers in Harlingen, maar dat was wel echt net te ver weg. En ineens stuitten we op Klup. Tom: "Vast omdat jij al boven de 50 bent." Maar toch trok Klup onze aandacht, dus we struinde wat rond en we vonden op de site van Klup gewoon een e-chopper tour in de buurt. Maar ook een hoop andere activiteiten. Willem: "inspiratie genoeg voor het komende jaar!. Gelijk lid worden was niet eens nodig, we konden gewoon gratis aan de eerste twee 2 activiteiten deelnemen. Super!” Dus hop wij hebben ons aangemeld, wie weet komen we nog andere leuke mensen tegen. Maar één ding is zeker, we gaan er een toffe dag van maken.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.