Ga erop uit en ontdek nieuwe dingen! 

‍‍Het mooie weer komt eraan, de maatregelen worden versoepeld en dat biedt meer mogelijkheden om erop uit te gaan. Lekker op pad in de natuur, een strandwandeling, suppen door de kanalen of een tripje naar het buitenland behoort straks weer tot de mogelijkheden. We hopen allemaal snel erop uit te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. 

Het belang van een sociaal actief leven 

Een actief, sociaal leven en gezond leven is belangrijk. En zeker voor veel (bijna) gepensioneerden is een sociaal bestaan het belangrijkste in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met pensioen gaan meer behoefte hebben aan sociale contacten. Door het stoppen met werken is er veel tijd om leuke dingen te ondernemen maar tegelijkertijd verdwijnt hiermee ook het sociaal contact met collega’s. 
Erop uitgaan met één of meerdere vrienden ligt voor de hand maar het komt vaak voor dat vrienden niet tegelijk met pensioen gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig online platformen waar je nieuwe mensen kunt leren kennen om leuke activiteiten mee te ondernemen. Het leuke hiervan? Je vaak ook in aanraking met unieke activiteiten waar je nog niet eerder aan hebt gedacht.  

Klup: voor de avontuurlijke 50-plusser 

Klup is bijvoorbeeld hét sociale platform voor de avontuurlijke 50-plusser. Via Klup ontmoet je nieuwe mensen en ga je er samen op uit. Van wandelingen en fietstochten tot weekeindjes weg. Ook met de coronamaatregelen organiseert Klup nog allerlei (online) activiteiten. Waan je in het buitenland tijdens virtuele stedentrips, ontdek het Mauritshuis, neem deel aan een sup activiteit buiten of bespreek een boek met een bekende schrijver via Zoom. 
 
Klup is begonnen als een sociaal platform (via een mobiele applicatie) waarbij mensen elkaar online ontmoeten. Hierna spreken ze offline af. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot platform met meer dan 65.000 Kluppers. Elke week vinden er zelfs meer dan 200 activiteiten plaats door het hele land. Leden organiseren de activiteiten zelf.  Ga eropuit en laat je inspireren via de Klup app, de Klup website en zelfs het eigen Klup Magazine. Proef de sfeer van Klup en spring net als duizenden andere in het diepe. Daarna kun je niet meer zonder. 

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.