Bekijk de meest iconische beelden uit de Nederlandse Fotogeschiedenis

Met de heropening van de musea start ook een nieuwe tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. Je kan vanaf nu de tentoonstelling “Eregalerij van de Nederlandse Fotografie” bezoeken die de 180-jarige geschiedenis van de fotografie in Nederland samenvat in 99 foto’s.
Elke foto in de tentoonstelling is geselecteerd om de iconische waarde en de maatschappelijke of artistieke betekenis. Met deze tentoonstelling brengt het museum de ontwikkeling van 180 jaar fotografie naar een breed publiek.

Selectie van de tentoonstelling

De 99 werken zijn geselecteerd door een panel van zes experts. Zij hebben keuze gemaakt uit de miljoenen foto’s die sinds 1841 zijn gemaakt door Nederlandse en buitenlandse fotografen. Naast de maatschappelijke relevantie en artistieke betekenis is er ook gekeken naar de diversiteit van de Nederlandse samenleving.

Selecteer je +1

Uniek voor deze tentoonstelling is dat één beeld is opengelaten: Deze staat open voor de keuze van het publiek. De +1 staat symbool voor de foto die bewust of onbewust niet is gekozen óf niet is opgemerkt. Als bezoeker mag jij de ontbrekende foto invullen en de Eregalerij voor jou compleet maken: 99+1. Via de Eregalerij app upload je die ene missende foto.

Plan je bezoek

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Tickets koop je via de website van het Nederlands Fotomuseum.

Tip van WYZ

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken met een museumjaarkaart. Nog geen museumjaarkaart? Kijk eens op de website. Je verdient hem namelijk zo terug.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.