10 originele uitstapjes voor in de winter 

In de winter is het altijd een uitdaging om originele uitstapjes te bedenken. Daarom hebben we 10 leuke uitjes voor in de winter op een rij gezet. Hiermee houd je die winterdip wel buiten de deur.
De lange dagen met een drankje in de tuin of op het terras zijn nu echt voorbij en voor je het weet zit je vanwege het gure weer elke dag binnen op de bank. De enige activiteiten waar je de deur nog voor uitkomt zijn de plaatselijke supermarkt op de hoek en je vaste sportavond. Maar er is zoveel meer te doen. Want ook in de winter zijn er heel veel leuke uitstapjes te vinden, je loopt er alleen niet zo snel spontaan tegenaan.

10 originele uitstapjes voor in de winter voor je op een rij gezet: 

1.     Het Amsterdam Light Festival

In Amsterdam vindt al vele jaren het Amsterdam Light Festival plaats. Prachtige lichtkunstwerken verlichten de stad in haar donkerste maanden. Je kan ervoor kiezen om met behulp van een routekaart langs de kunstwerken te wandelen, maar nog leuker is het misschien wel om de kunstwerken varend over de Amsterdamse wateren te bewonderen. De kunstwerken zijn bijna geheel december en januari van 16.30 tot 23:00 verlicht. Voor meer informatie over het festival ga je naar de website van het Amsterdam Light Festival. Ben je enthousiast maar wil je niet alleen gaan? Bij Klup kan je met gelijkgestemden op een extra comfortabele boot stappen. 

2.     Een Classical Christmas Concert 

Geniet in de gehele decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde ‘Bach Choir & Orchestra of the Netherlands’ en pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. De concerten vinden in verschillende kerken door het hele land plaats, dus er is altijd een optreden bij jou in de buurt. Kijk in het speelschema overzicht wanneer Jan met het orkest in welke kerk staat.

3.     Juist in de winter naar het circus

Elke winter zijn er weer speciale wintercircussen, gespeeld door de grootsten der aarde. De gezelschappen zorgen voor een extra sfeervol en extra spectaculair spektakel. Zo vind je het Wereldkerstcircus in Carré Amsterdam. Maar ook in Ahoy Rotterdam is het Kerstcircus te zien, dat al vijftig jaar lang begeleid wordt door een live orkest. Woon je in het zuiden van het land? Dan is Circus Pallasso heel leuk om naartoe te gaan. Het wintercircus van Pallasso strijkt in december en januari neer in ‘s-Hertogenbosch. 

4.     In de kerststemming met De Royal Christmas Fair

In het historisch hart van Den Haag is elk jaar van 9 t/m 22 December De Royal Christmas Fair te vinden. Een prachtige kerstmarkt te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden. En goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Het leuke van Den Haag is dat je een dagje kerstmarkt uitstekend kunt combineren met een uitstapje naar het strand van Scheveningen. Met de tram sta je binnen een kwartier vanaf het centrum op het strand, waar de boulevard ook in de winter erg sfeervol is. 

5.     Heerlijk struinen op de boekenbeurs

Elk jaar wordt van er midden januari weer de jaarlijkse boekenbeurs georganiseerd door de stichting Boeken Steunen Mensen. De locatie is het Blaricumcollege in Blerick en de toegang en het parkeren is gratis. Komt dit weekend niet uit of ben je een echte fanaat? In het laatste weekend van januari is ook een boekenbeurs te vinden in de Brabanthallen. Extra fijn is dat de opbrengst hiervan altijd naar een goed doel gaat. Kortom; een heerlijk dagje rondstruinen op zoek naar verstopte pareltjes. 

6.     De Koek & Lopie Winterwandelingen

Al jaren worden er elke winter de Koek & Lopie Winterwandelingen georganiseerd. Zowel in januari, februari als in maart worden wandelingen van verschillende afstanden uitgezet, startend vanuit Hazerswoude. Van 10 kilometer voor de gezelligheidsloper, tot een wandeling van 35 kilometer voor de echte fanatieke wandelaar. Natuurlijk met koffie vooraf en Glühwein bij de finish. Kijk voor meer informatie op de website van Koek & Lopie.

7.     De expo: Alles onder één dak

Midden januari vindt elk jaar de seniorenexpo plaats. Een complete huishoudbeurs met ruim 100 stands. Je vindt er alles over sfeervol wonen en leven, reizen, gezondheid en beweging, hobby en creativiteit. En onder het genot van een hapje en een drankje kan je er heerlijk genieten van optredens van diversen bands, orkesten, koren en artiesten.

8.     Het Internationaal Filmfestival in Rotterdam

Ben jij een echte filmfanaat? Ook dit jaar zijn de voorbereidingen voor het Internationaal Filmfestival Rotterdam weer in volle gang. Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste filmfestivals ter wereld. Het festival bevat meer dan 570 lange, middellange en korte films uit bijna 90 landen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, optredens, masterclasses en interviews. Laat je in de koude winterdagen heerlijk onderdompelen in de warmte van het grote scherm.

9.     Maak van dromen werkelijkheid bij de Second Home beurs

Op de Second Home Beurs zet je de eerste stap naar een tweede huis. Vakantie vieren in jouw eigen droomhuis? Investeren in vastgoed met een gegarandeerd rendement? Met ruim 25.000 vakantiewoningen in 25 landen van 150 gespecialiseerde aanbieders en vrij toegankelijke seminars, vind jij alles wat je nodig hebt om jouw droom te kunnen verwezenlijken onder één dak. In januari is de beurs te vinden in Maastricht en in Maart in de Jaarbeurs Utrecht. 

10.  The Art Fair in Naarden: Een waar kunststukje

Zoek jij nog kunst voor in huis, of houd je er gewoon van om je te laten onderdompelen in zowel hedendaagse, moderne, als oude kunst? Dan is de Art Fair iets voor jou. Deze kunst- & antiekbeurs is elk jaar eind januari te vinden in de Grote Kerk van Naarden-Vesting. Je vindt er een grote diversiteit aan moderne- en hedendaagse kunst, art deco, zilver, juwelen en Aziatische kunst.

Heb jij de smaak te pakken en ben je nieuwsgierig naar meer activiteiten?

Heb je niemand om mee te vragen? Kijk dan eens bij Klup. Daar vind je genoeg mensen met dezelfde interesses. Want Klup is er voor alle actieve mensen in de tweede helft van hun leven die samen leuke activiteiten willen ondernemen. Lees meer informatie over Klup.

Ken je iemand die iets aan dit artikel kan hebben? Stuur het gerust door:
Meest gelezen:
Over WYZ
Wij helpen jou met de antwoorden op jouw vragen, delen we verhalen van anderen en helpen we jou om in actie te komen. Of het nou gaat over Geld, (vrijwilligers)werk, dingen doen of zorgen voor een ander. Wij zijn er voor jou, samen zijn wij WYZ.
Word lid van WYZ en ontvang toegang tot exclusieve artikelen, korting van onze partners en antwoord op iedere vraag van onze WYZbutler.